Etusivu

Murheet pois talousasioista – Valokki Design ja Oulun Kaihdinpalvelu

Tomi Törmälä
27.04.2023 Asiakastarinat Kirjanpito Palkanlaskenta

Taloushallintopalvelujen lisäksi talouden neuvonnasta ja konsultoinnista on korvaamatonta apu yrittäjälle, varsinkin kun omistuksessa on kaksi yritystä. Heidi Haapa-aho etsi kokonaisvaltaista yhteistyökumppania, ja Rotio oli täydellinen vaihtoehto tähän.

Heidi Haapa-aho on graafista suunnittelua ja markkinoinnin assistenttiapua tarjoavan Valokki Design Oy:n omistaja. Vuonna 2012 perustettu Valokki Design toimii yritysten markkinoinnin oikeana kätenä.

Tämän lisäksi Heidi toimii yrittäjänä Oulun Kaihdinpalvelussa aviomiehensä Jarmo Haapa-ahon kanssa. Oulun Kaihdinpalvelu on toiminut aurinkosuojia, kaihtimia ja verhoja myyvänä ja asentavana yrityksenä jo yli 30 vuotta. Vuonna 2020 Seppo Nieminen jäi eläkkeelle yrittäjätehtävästään, jolloin Heidi ja Jarmo ostivat yrityksen ja aloittivat Taitokaihdin Oy:n toiminnan.

Rotiolta apua kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin

Omistajanvaihdossa yrittäjällä tulee usein esiin monenlaisia kysymyksiä talouden johtamisesta, juridiikasta sekä veroasioista. Jokaisen yrityksen tilanne ja tarpeet ovat omanlaatuiset, jonka takia asiantuntijan apu onkin korvaamatonta. Rotion asiantuntijoilla oli ilo auttaa Heidiä ja Jarmoa kaikissa heidän kysymyksissään.

”Lähdimme etsimään uutta tilitoimistoa, kun aloin miettimään yrittäjänä toimimista kahdessa yrityksessä. Minulla oli paljon kysymyksiä esim. siitä, mikä olisi järkevää toimintaa ja kannattaako ylipäätään olla kahta yritystä, vai pitäisikö sulauttaa ne yhdeksi yritykseksi. Näihin kysymyksiin liittyi paljon talouden neuvontaa ja konsultointia, ja Rotio pystyi auttamaan kaikessa”, kertoo Heidi.

”Silloin ihan alussa oli todella hyödyllistä, että kaikki lakiasiatkin laitettiin kuntoon Oulun Kaihdinpalvelunkin puolelle. Kävimme läpi erilaiset tilanteet, joissa jotakin ikävää tai yllättävää sattuu. Laitoimme lakimiehen kanssa kaikki paperit kuntoon”, jatkaa Heidi.

Talousasioita rennosti mutta asiantuntevasti

Olipa yritys vasta aloittamassa tai laajentamassa toimintaansa, taloushallinnon asiantuntija voi tarjota arvokasta tietoa ja suuntaa yrittäjälle. He eivät ole vain vastuussa numeroista, vaan heillä voi olla ratkaiseva rooli yrityksen päätöksenteossa. Taloustietoja analysoimalla he voivat tunnistaa parannusta vaativat alueet ja auttaa yrittäjää tulevaisuuden suunnittelussa.

”Eija Siponen hoitaa molempien Valokki Designin ja Oulun Kaihdinpalvelun kirjanpidon ja palkanlaskennan. On ollut tosi hyvä, että kirjanpito hoituu molemmille yrityksille yhdestä ja samasta paikasta ja että yhteistyöhenkilö on sama. Hän tietää molempien yrityksien asiat, mikä helpottaa asioiden läpikäyntiä”, kertoo Heidi.

Heidi jatkaa kertomalla, kuinka talousasioiden läpikäynti on mennyt Eijan kanssa:

”Eijan kanssa on mennyt tosi hyvin, hän on huumorintajuinen ja helposti lähestyttävä. Joskus talousasiat saattavat tuntua vakavilta, mutta Eijan kanssa niitä voidaan käydä läpi rennosti. Tästä huolimatta Eijalla on syvää asiantuntemusta ja pystyn luottamaan hänen osaamiseen ja tietotaitoon.”

”Eija on antanut hyviä neuvoja. Esimerkiksi kun käytiin viime tilikautta läpi, Eija toi esille miten me voitaisiin kehittää meidän liiketoiminta. Tilinpäätöksen läpikäynti oli enemmänkin keskustelevaa ja kehittävä, eikä pelkästään niiden numeroiden tuijottamista. Tutkimme koko liiketoimintaa ja minkälaista se on tällä hetkellä sekä mitä se voisi olla tulevina vuosina”, jatkaa Heidi.

Heidi kiittää myös siitä, että taakka talousasioiden murehtimisesta on keventynyt.

”Tuntuu, että Rotiolla on vahva ymmärrys meidän liiketoiminnasta ja alasta, ja että he osaavat antaa neuvoja ja hoitaa kirjanpitoa asiallisesti. Alusta asti on ollut luottavainen tunne, että asiat hoituu ajallaan ja minun ei tarvitse murehtia niistä itse”, sanoo Heidi.

 

Oletko sinäkin etsimässä yhteistyökumppania, joka on valmis auttamaan kaikissa askarruttavissakin kysymyksissä? Me Rotiolla olemme valmiina auttamaan!

Ota yhteyttä