Etusivu

Muoviitala Oy:ssä vaihtui sukupolvi

Veli-Matti Ollikainen
30.11.2022 Asiakastarinat Yritysjärjestelyt

Muoviitala Oy on muovikomponenttien ruiskuvaluihin ja muottien valmistukseen erikoistunut yritys, jolla on alasta yli 30 vuoden kokemus.

Muoviitala Oy:n perustaja Tapio Viitala ja hänen poikansa Antti Viitala hakivat Rotiolta apua sukupolvenvaihdokseen. Asiantuntijamme Janne ja Veli-Matti avustivat sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. ELY-keskusten tarjoamia Yritysten kehittämispalveluita (kehpa) hyödynnettiin projektin suunnittelussa.

– Kaikki meni viimeisen päälle hyvin, sanoo Antti.

Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu onkin suositeltavaa aloittaa hyvissä ajoin ennen sen varsinaista toteuttamista. Toisinaan sukupolvenvaihdoksen esitoimena toteutetaan erilaisia yritysjärjestelyitä, kuten eriytetään sijoitus- ja kiinteistöomaisuus jakautumisella pois liiketoimintayhtiöstä tai hyödynnetään konsernirakenteen muodostamista jatkajan rahoituksessa.

– Kaiken kaikkiaan siinä sukupolvenvaihdoksessa meni se muutama kuukausi, sitten kun saatiin homma vireelle, sanoo Antti.

Yrittäjälle kaikki huolet pois Rotion avulla

Rotion asiantuntijat takaavat, että sukupolvenvaihdos on mahdollisimman huoletonta yrittäjälle. Antti muisteli prosessia positiivisin mielin:

– Homma toimi niin hyvin kuin olla ja voi. Itse ei tarvinnut keskittyä mihinkään kiemuroihin, lakiasioihin tai verottajan näkemyksiin, sanoo Antti

– Yrittäjä pääsi keskittymään omiin asioihin. Asiantuntija huolehti kaiken muun valmiiksi, jatkaa Antti.

 

Onko sinulla mielessä sukupolvenvaihdos, yritysjärjestelyt tai jotain muuta? Ota yhteyttä niin katsotaan sinullekin oikeat ratkaisut!

Ota yhteyttä