Etusivu

Eijan sydän sykkii ihmisten auttamiselle – Rotion koulutusmahdollisuudet antavat lisävarmuutta

Veli-Matti Ollikainen
22.09.2022 Ajankohtaista

Taloushallinnon asiantuntija Eija Siponen toimii pääkirjanpitäjänä ja tiimivastaavana Rotion Raahen toimistolla.

Hänen sydämensä sykkii ihmisten auttamiselle: päivittäisessä työssään Eija neuvoo asiakkaita kirjanpidossa ja palkanlaskennassa, suunnittelee ohjelmien integraatiota työn helpottamiseksi ja antaa yritysneuvontaa.

Ennen Rotiolle tuloa Eija oli jo pitkään miettinyt työpaikan vaihtoa ja haaveili muutoksesta työelämään. Vuonna 2019 Eija päätti ystävän ehdotuksesta hakea avoinna olevaan kirjanpitäjän paikkaan, ja siitä lähtien Eija on ollut olennainen osa Rotion tiimiä.

Mikä on mielestäsi parasta Rotiolla työskentelyssä?

– Rotiolla parasta on mahtavat työkaverit, joiden kanssa pystyy puhumaan kinkkisimmätkin asiat selviksi. Aina on joku, joka ehtii auttamaan ja pystymme yhdessä miettimään mikä olisi paras ratkaisu asiakkaan kannalta ja miten asiassa tulisi edetä, sanoo Eija.

– Työyhteisönä Rotion tiimi on yhteen hitsautunut iloinen porukka, vaikka osataan me olla vakaviakin sen paikan tullen, jatkaa Eija.

Koulutusmahdollisuuksista varmuutta omiin taitoihin

Rotion koulutusmahdollisuuksien ansiosta Eija on pystynyt töidensä ohella käymään yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon. Jo ennen tutkintoa yritysneuvonta oli Eijalle yksi mieluisimpia työkuvia: hän on vuosien saatossa pystynyt auttamaan asiakkaitaan omien oppiensa avulla, mutta nyt koulutuksen ansiosta hän on saanut varmuutta taitoihinsa.

– Nyt pystyn lukemaan paremmin rivien välistä, miten asiakkaalla ja heidän yrityksellä menee. Olen saanut varmuutta, että pystyn ja osaan auttaa sekä tiedän kysyä oikeat kysymykset, toteaa Eija.

– Nämä lisätaidot antavat lisäaikaa niin meille kuin asiakkaallekin, kun ei tarvitse käyttää aikaa asioiden selvittelyyn, jatkaa Eija.

 

Ota yhteyttä