Etusivu

Tuiran Fysio kasvoi Rotion avulla: “Minulla on jatkuva palo kehittää toimintaa”

Sanna Kojola
17.08.2023 Asiakastarinat Yritysjärjestelyt Yrityskauppa

Ville-Antti Jaakkolan kuntoutusalan yritys Tuiran Fysio Oy työllistää kolmisenkymmentä henkilöä kahdessa toimipisteessään Oulun Tuirassa. Rotion avulla yritysmuoto muutettiin konserniksi, ja keväällä 2023 toiminta laajeni yrityskaupalla, josta jäi molemmille osapuolille hyvä mieli.

Jaakkola osti yrityksen vuonna 2014 toimittuaan aiemmin sen palveluksessa fysioterapeuttina. Hän näki yrityksessä paljon mahdollisuuksia kehittää toimintaa, ja tunnisti itsessään yrittämiseen vaadittavan innostuksen.

”Minulla oli alusta asti palo sekä laajentaa palvelutarjontaa että kasvattaa yrityksen kokoa. Minulle yrittäjyys tarkoittaa sitä, että on näkemystä siitä, mihin haluaa mennä, sekä pientä kilpailuhenkisyyttä. Halua olla vähän parempi ja isompi kuin muut!”

Kasvua konsernimuodon kautta

Yhteistyö Rotion kanssa lähti käyntiin kesällä 2022. Yritysjärjestelyn kautta luotiin konserni, ja osakkeiden omistajuus siirtyi sen emoyhtiölle. Ville-Antin apuna järjestelyssä oli Rotion lakimies Sanna Kojola.

”Yhtiön hakiessa kasvua konsernimuoto voi auttaa rahoituksen hankinnassa, työntekijöiden sitouttamisessa, yrityskauppojen toteuttamisessa sekä niiden jatkojärjestelyissä. Tapauskohtaisesti mietimme, minkälainen rakenne toimii yrityksen ja yrittäjän tulevaisuuden suunnitelmien kanssa. Rakenteiden tulee tukea niitä,” Sanna kertoo.

Ville-Antin tähtäin oli juurikin tulevissa yritysostoissa ja niiden kautta saatavassa kasvussa.

”Konsernijärjestelyt sujuivat sutjakkaasti ja Rotion asiantuntijoista jäi todella hyvät fiilikset. Silloin jo oli alustavaa puhetta ensimmäisestä yrityskaupastakin, mutta asia jäi vielä hautumaan.”

“Rotiolla on numerot ja pykälät hallussa”

Loppuvuodesta Ville-Antin pohdiskelema yrityskauppa tuli ajankohtaiseksi, ja hän päätti ottaa yhteyttä Rotioon.

”Tiesin, että Rotiolla on asiantuntemusta paitsi lakiasioissa, myös verotuksessa ja arvonmäärityksessä. Heillä on numerot ja pykälät hallussa. Kysyin Sannalta, miten yrityskauppaa kannattaisi lähteä toteuttamaan.”

Sannan avulla käytiin läpi vaihtoehdot yrityskaupan mallista: osake- vai liiketoimintakauppa, ja niiden vaikutus yrityksen verotusarvoon. Rotion controller Sami Lassila teki ostettavasta yrityksestä arvonmäärityksen.

”Saimme myyjältä ensimmäisen hintaehdotelman, jonka pohjalta tehtiin oma tarjousluonnoksemme. Siinä kohden ei oltu kovin kaukana toisistamme, joten hommaa oli helppo lähteä viemään eteenpäin,” Ville-Antti muistelee.

Kauppa saatiin maaliin reilussa kolmessa kuukaudessa. Paitsi numeroissa ja pykälissä, Rotion tiimi antoi Ville-Antille myös tietoon ja kokemukseen perustuvan näkemyksensä siitä, miten ostettavaan yritykseen tuli suhtautua ennen ja jälkeen kauppojen.

”Tunsin myyjän puolelta ihmisiä, joten olin aluksi liikkeellä tunnepuoli edellä. Rotion laskelmat ja neuvot auttoivat perustamaan kauppahinnan faktoihin.”

“Sanna piti myös myyjän puolta”

Sanna auttoi Ville-Anttia ymmärtämään myös, mitkä ovat yrityskaupassa myyvän osapuolen tehtävät, ja miten ostettavan yrityksen väkeä kannattaa sitouttaa uuteen yhtiöön.

”Sanna hoiti asiat hyvin yhteistyössä myyjän asianhoitajan kanssa. Hän piti sekä minun että myyjän puolta ja hoiti kaiken hyvin läpinäkyvästi. Minulle oli tärkeää, ettei kenellekään tullut tunnetta, että viilataan linssiin.”

Ville-Antti kokee, että kaupat sujuivat nopeasti ja helposti. Erityiskiitoksen saa joustava yhteydenpito ja tunne reilusta pelistä.

”Aiempiin kokemuksiini verrattuna pelkäsin saavani erillisen laskun jokaisesta puhelusta tai kysymyksestä. Oli mukava huomata, että sellainen ei kuulunut Rotion tapaan toimia.”

 

Oletko miettinyt yrityksen ostoa tai myyntiä? Ota yhteyttä ja varmistetaan sinunkin yrityskauppojesi lopputulos!

Ota yhteyttä