Etusivu

Timanttipurku Oy – Rotion apu mahdollisti yrittäjyyden aloittamisen

Veli-Matti Ollikainen
12.10.2022 Asiakastarinat Yrityskauppa

Timanttipurku Oy:llä on 30 vuoden kokemus timanttitöistä, timanttiporauksista sekä purkutöistä. Yrityksen erikoisalaan kuuluu isojen betonirakenteiden, seinien, lattioiden ja holvien purkutyöt, ongelmajätteiden ammattitaitoista käsittelyä unohtamatta.

Kun yrityksen entinen omistaja Arto Viitasaari puolitoista vuotta sitten aloitti toiminnan jatkajan etsimisen, kysyi hän kiinnostuneita ensimmäisenä yrityksen sisältä. Tomi Mäyrä ilmoitti itsensä innokkaaksi, ja tästä Timanttipurku Oy:n yrityskauppaprosessi sai alkunsa.

Tämän alan töitä on tultu tehtyä koko elämä, joten yrittäjyyden aloittaminen tuntui luontevalta, sanoo Tomi.

Asiantuntijamme Veli-Matti, Janne ja Lauri avustivat kaupan osapuolia, niin ostajaa kuin myyjää, yrityskaupan mahdollistamisessa. Laadimme kaikki juridiset dokumentit sekä huolehdimme kauppaprosessin loppuunsaattamisesta. Erityisesti autoimme kauppaan tarvittavan rahoituksen järjestymisessä.

Oliko yrittäjyys mielessä jo ennen yrityskauppaa?

Mikäli yrittäjäksi ryhtyminen on harkinnassa, valmiin yrityksen ostaminen on kannattava vaihtoehto uuden yrityksen perustamisen sijasta.

Valmis yritys tuo yrityskaupan yhteydessä paljon sellaista, jonka rakentamiseen alusta asti kuluisi huomattavasti aikaa, esimerkiksi yrityksen hankinnat ovat jo tehtynä sekä työkoneet ja muut välineet ovat jo olemassa. Lisäksi yrityksen liiketoimintamalli on jo markkinoilla testattu ja hyväksi havaittu. Yrityksen hyvä maine ja tunnettavuus siirtyvät myös yrityskaupan yhteydessä.

– Moni kaveri onkin sanonut, että miksi et laita omaa hommaa pystyyn, kun oot jo kauan tätä tehnyt. Mutta ei se tuosta ole ikinä hautunut niin pitkälle, että sitä lähtisi viemään eteenpäin, kertoo Tomi.

– Arto on kuitenkin touhunnut tässä jo 30-vuotta, ja itsekin olen ollut työntekijänä kauan. Yrittäjyyden aloittamiseen tämän kautta oli niin paljon puoltavia asioita: hommat on toiminut hyvin sekä asiakaskunta on laaja, jonka minäkin tunnen hyvin. Se oli niin valmis paketti, jatkaa Tomi.

Minkälaista yhteistyö oli Rotion kanssa?

Rotion ammattilaisten päätavoitteena on saada koko yrityskauppaprosessi tuntumaan mahdollisimman huolettomalta kaikille osapuolille. Molemmat Tomi ja Arto muistelevat prosessia hyvin mielin.

– Me ollaan Arton kanssa siitä jälkeenpäin puhuttu, että tämä meni niin loistavasti ja helposti. Palaverien jälkeen jäi aina erittäin hyvä mieli. Veli-Matti ja muut lähtivät heti alusta asti rakentamaan sitä siihen malliin, että saadaan kaikki vietyä valmiiksi, sanoo Tomi.

– Kaiken helpoimmalla pääsee, kun antaa ammattilaisten käsiin sen homman. Silloin ei tarvi epäröidä tai miettiä turhia, toteaa Tomi.

 

Oletko sinäkin harkinnut yrittäjyyden aloittamista ostamalla yrityksen? Ota yhteyttä niin tehdään sinunkin haaveestasi totta!

Ota yhteyttä