Etusivu

Neljännen sukupolven ikkunatehdas

Janne Niemi
23.01.2023 Asiakastarinat Yritysjärjestelyt

Kalajokilainen perheyritys HR-Ikkunat Ruhkala Oy valmistaa puusepäntyönä ikkunoita.

Heikki Ruhkala perusti yrityksen vuonna 1957, ja nyt yritystoiminnan jatkajina tulevat olemaan hänen pojanpoikansa lapset. Rotio avusti omistusjärjestelyn toteuttamismallin suunnittelussa, rahoituksen hankinnassa ja toteuttamisessa.

Ikkunoita yli 60-vuoden kokemuksella

Yrityksen alkuvaiheilla tuotanto keskittyi ikkunoiden lisäksi myös muihin seinäelementteihin ja oviin. Lopulta tuotanko kuitenkin erikoistui pelkästään ikkunoihin. Ikkunoiden valmistamisesta on myös kulkeutunut perimässä, sillä jo neljäs sukupolvi on jatkamassa yrityksen toimintaa. Jatkajiksi tulevat Juha Ruhkala, Ville Ruhkala, Piia Ruhkala Jenni Hakola ja Sami Mölsä.

– Sukupolvenvaihdos on ollut tiedossa jo hyvin pitkään, onhan sitä tultu kasvettua yrityksen kanssa lapsesta asti. Tehdaskin on tuossa ihan kotitalon lähellä, sanoo Piia Ruhkala, tuore toimitusjohtaja.

”Rotion tiimin kanssa kemiat natsasivat todella hyvin”

HR-Ikkunat Ruhkala Oy:n sukupolvenvaihdosprosessi kesti vuoden 2022 kesästä vuoden 2023 alkuun. Rotiolta omistajanvaihdoksessa avustivat asiantuntijatiimin Janne, Sanna, Toni ja Lauri.

– Janne ja muut osasivat kertoa asioista todella ymmärrettävästi suomen kielellä. Meillä kemiat natsasivat todella hyvin, ja yhdessä oli todella helppoa toimia, kertoo Piia.

– Prosessin aikana tuli vastaan paljon uutta, mutta Rotion tiimi osasi antaa ohjeita ja vinkkejä siihen, miten kannattaa toimia. Sukupolvenvaihdoksen toteuttamisvaihtoehtoja oli muutama, ja niiden plussat ja miinukset käytiin yhdessä läpi. Asiat tehtiin todella helpoksi, jatkaa Piia.

Prosessi helpoksi ammattilaisen avulla

Sukupolvenvaihdosta suunnittelevalle Piia kehottaa olemaan yhteydessä ammattilaiseen alusta asti.

– Asiantuntijaan kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Meilläkin sitä aika kauan pähkäiltiin ja pyöriteltiin mielessä, ja yksin tiedon hakeminen tuntui aika pelottavalta. Tuli tunne, että miten sitä oikein itse osaa tehdä kaiken oikein, kertoo Piia

– Mutta sitten kun saatiin ammattilainen apuun, kirkastuivat asiat huomattavasti. Loppupeleissä kaikki olikin aika helppoa, jatkaa Piia.

 

Onko sinullakin sukupolvenvaihdos mielessä? Jätä huolet taakse ja ota yhteyttä!

Ota yhteyttä