Etusivu

Kotek Factory Service Oy:n tarina jatkuu – Rotio auttoi omistajanvaihdoksessa

Veli-Matti Ollikainen
16.11.2022 Asiakastarinat Yrityskauppa

Kotek Factory Service Oy on johtava pintakäsittelyyn erikoistunut yritys, jolla on 30 vuoden kokemus teollisuuden vaativistakin pintakäsittelyistä. Heidän palveluvalikoimaansa kuuluu teollisuusmaalaukset, hiekkapuhallukset, betonilattioiden pinnoitukset ja ruiskutettavat polyureapinnoitukset.

Kotek Factory Service Oy:n pääomistaja Pasi Koskinen ja hänen poikansa Mikko Koskinen sekä yrityksen avaintyöntekijä Eerikki Nygård toteuttivat yhtiön omistajanvaihdoksen keväällä 2022 Rotion avustuksella. Vakavasti sairastunut Pasi kävi epäonnisia neuvotteluja kaupasta myös ulkopuolisten ostajien kanssa, mutta ratkaisu yhtiön jatkolle löytyi lopulta viime hetkillä yhtiön sisältä.

Asiantuntijamme Veli-Matti ja Janne avustivat kaupan molempia osapuolia yrityskaupan mahdollistamisen ja loppuunsaattamisen lisäksi laatimalla kaikki juridiset dokumentit sekä auttamalla tarvittavan rahoituksen järjestymisessä.

Yrityskaupassa kaikkien osapuolten tyytyväisyys on tärkeintä

Yrityskauppaprosessiin liittyy kolme osapuolta: ostaja, myyjä sekä rahoittaja. Jokaisella on omat intressit ja jotta yrityskauppa lopulta onnistuu, on kaikkien osapuolten oltava tyytyväisiä. Jos yksikin osapuolista on tyytymätön ja jättäytyy pois prosessista, ei kauppoja synny.

Tämän takia prosessiin kannattaa ottaa mukaan asiantuntija, joka ei ainoastaan tiedä mitä prosessi pitää sisällään, mutta osaa ottaa huomioon kaikkien osapuolien näkökulmat ja tarpeet. Rotion päätavoitteena onkin varmistaa, että yrityskaupan kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä kaupan lopputulokseen.

– Saatiin vihdoinkin yrityskauppa maaliin, sanoo Mikko.

Yrityskauppaan lähdettäessä sekä ostajan että myyjän on hyvä tiedostaa, että laadukas ja huolellisesti toteutettu yrityskauppaprosessi vaatii aikaa eikä päätösten kanssa ole syytä hätiköidä. Useimmille yrityskaupat ovat ainutlaatuinen hetki ja on tärkeää varmistaa, että lopputulos on mieluinen ja vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

– Yrityskauppaan kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Oikopolkuja ei löydy, vaikka kuinka yrittäisi, neuvoo Mikko.

 

Oletko miettinyt yrityksen ostoa tai myyntiä? Ota yhteyttä ja varmistetaan sinunkin yrityskauppojesi lopputulos!

Ota yhteyttä