Etusivu

Isossa yrityskaupassa punnittiin Rotion tiimityö

Veli-Matti Ollikainen
13.04.2023 Asiakastarinat Yrityskauppa

Hyvässä tiimissä tuore näkemys ja vahva kokemus yhdistyvät. Rotion tiimi osoitti toimivuutensa IHKU-ravintolaketjun omistavan Tunturiviihde Oy:n ja Oulun Kärppien yrityskaupassa, jossa talous- ja lakiasioiden ammattilaiset tukivat asiakasta, mutta myös toisiaan.

Kärppä-kaupassa tärkeässä roolissa oli Veli-Matin ja Tunturiviihde Oy:n perustaja Tomi Keisalan vuosia kestänyt yhteistyö ja luottamus. Veli-Matin vahvuuksiin kuuluu luonnollisesti myös pitkä kokemus yritysneuvotteluista. Kokeneinkaan kehäkettu ei kuitenkaan tämän mittaluokan yrityskaupoissa tule toimeen ilman ”lisäaivoina” toimivaa tiimiä.

”Minun tehtäväni oli tunnistaa tärkeimmät tehtävät tai ratkaistavat ongelmat. Vein nämä tiimille, ja sitten alkoi tapahtua niitä taikoja. Yhdet aivot eivät koskaan riitä tällaisissa tapauksissa,” Veli-Matti sanoo.

Tässäkin yrityskaupassa työ tehtiin tiiminä, jossa on laki-, numero- ja neuvotteluosaamista sopivassa suhteessa.

”Mukana oli useamman vuoden remmissä olleita siinä missä vastavalmistuneita tai muuten joukkoon juuri liittyneitä. Tuoreet tyypit saivat varmasti haluamansa määrän haasteita, mutta myös rajat ja tukea meiltä senioreilta,” kertoo Veli-Matti.

”Tämän tason hommia ei joka paikassa pääse tekemään”

Tunturiviihteen ja Kärppien tapauksessa Rotion yrityskauppatiimin muodostivat Veli-Matin ja kokeneen juristi Sanna Kojolan ohella controllerit Lauri Louhimaa ja Sami Lassila sekä lakimies Toni Määttä. Koronapandemian jäljiltä tilanne oli haastava monin tavoin. Controllerit saivat Vellulta urakakseen erittäin laajat laskelmat muun muassa Tunturiviihteen yritystoiminnan arvonmääritykseen ja tuloskehitykseen liittyen.

”Tässäkin keississä sai käyttää omaa luovuutta, ottaa vastuuta ja tehdä omia ratkaisuja. Tämän tason hommia ei ainakaan Pohjois-Suomessa muualla pääse tekemään, ja se motivoi minua todella paljon,” kertoo valmistuttuaan vuonna 2021 suoraan Rotion tiimiin hypännyt KTM Lauri.

Kauppa oli paitsi kokoluokaltaan suuri, myös aikataulultaan poikkeuksellisen tiivis. Laurin kanssa laskelmia runttasi kasaan elokuussa 2022 Rotiolla aloittanut Sami.

”Mulla on pitkä kokemus liiketoiminnan vetämisestä. Siitä taustasta oli tietenkin hyötyä ja sain hypättyä tähän liikkuvaan junaan melko vaivatta. Työn monipuolisuus kiehtoo minua, samoin kuin mahdollisuus oppia ymmärtämään asioita aina vain syvällisemmin,” toteaa Sami.

Mielenkiintoisia uusia haasteita tämän mittasuhteen yrityskauppa tarjosi myös lakimies Tonille, joka liittyi Rotion tiimiin alkuvuodesta 2022. Tonilla oli jo takanaan muutaman vuoden työura Verohallinnon palveluksessa.

”Due Diligence -prosessi oli mielenkiintoinen ja laaja, ja tarjosi juuri niitä haasteita, joita työltäni toivon,” Toni kertoo.

Kauppa maaliin tiimien vahvalla yhteistyöllä

Ratkaisevaksi tekijäksi Tunturiviihde-Kärpät -kaupassa muodostui ostajan ja myyjän sekä molempien osapuolten avustajien välinen vahva yhteistyö, jonka pohjalta löydettiin myös rahoittajan kanssa yhteinen sävel järjestelyn toteuttamisesta.

”Saimme isosta materiaalimassasta puristettua yhteen hyvin relevantin ennusteen, johon niin ostaja, myyjä kuin rahoittajakin olivat tyytyväisiä. Olen valtavan ylpeä oman tiimimme työstä sekä kiitollinen Ihkun puolelta Tomin ja liiketoimintajohtaja Sari-Anna Leppäsen vahvasta roolista tässä prosessissa,” kiittää Veli-Matti.

Kauppojen jälkeen Tunturiviihde Oy:n kehitysjohtajana ja osa-omistajana jatkava Tomi Keisala kehui Rotion toimintaa siitä, että hänet pidettiin koko ajan ajan tasalla ja kommunikointi oli suoraa ja näkemyksellistä. Samaa toteaa Rotion sisäisestä toiminnasta Lauri.

”Puhuttiin suoraan ja omia näkemyksiä tuotiin vapaasti esille. Se on paras tapa pitää porukka samalla sivulla ja oppia toinen toisiltamme jatkuvasti,” sanoo Tomi.

 

Oletko miettinyt yrityksen ostoa tai myyntiä? Ota yhteyttä ja varmistetaan sinunkin yrityskauppojesi lopputulos!

Ota yhteyttä