Etusivu

Hilli & Saarinen Oy – Yrityskauppa huolettomasti Rotion kanssa

Veli-Matti Ollikainen
29.09.2022 Asiakastarinat Yrityskauppa

Hilli & Saarinen Oy on vuonna 2011 perustettu kuljetusyritys, jonka päätoimialaan kuuluu raakapuun ja terpeen kuljetus.

Yrityksen kahdella omistajalla, Henri Hillillä ja Teemu Saarisella on ollut pitkä historia yhteistyökumppaninsa Markku Peltolan kanssa jo ennen yrityksen perustamista.

– Vuosien aikana ollaan puhuttu siitä, että kun Markku jää eläkkeelle, niin tehdään yrityskauppa. Tämä on ollut jo siis kauan mielessä, ja sitä on hiljalleen suunniteltu, sanoo Henri.

Apua yrityskauppaan suomen kielellä

Yrityskauppa on monivaiheinen prosessi, jonka suuruus saattaa yllättää yrittäjää varsinkin, kun prosessi saadaan alkuun. Rotion asiantuntijoiden päätavoitteena onkin tehdä tästä mahdollisimman huoletonta.

– Rotion kanssa oli tosi helppoa! Tykkään, että asioista puhutaan sillä tavalla, että niistä oikeasti ymmärtää, niin sanotusti ”suomen kielellä”. Veli-Matti osasi selittää asiat niin, että ymmärsin mitä aina tapahtui, toteaa Henri.

Neuvot yrityskauppaa lähiaikoina suunnittelevalle?

Aloittamalla yrityskauppaan valmistautumisen vähintään kaksi vuotta ennen kauppaa pystyt avullamme minimoimaan kaupan verotuksen, parantamaan toteutumisen todennäköisyyttä sekä nostamaan liiketoiminnasta saatavaa hintaa.

– Alusta asti kannattaa ottaa asiantuntijat mukaan, mutta tärkeintä on että varaa tarpeeksi aikaa eikä ota liian tiukkaa aikataulua, sanoo Henri

– Suurin osa ajasta meni materiaalien tekemisessä ja kokoamisessa, mutta sitten kun kaikki saatiin valmiiksi, kaikki eteni tosi nopeasti, jatkaa Henri

Yrityskaupan monivaiheisuuden vuoksi prosessiin kannattaa varata riittävästi aikaa.

 

Onko sinullakin ollut yrityskauppa suunnitteilla? Ota yhteyttä niin aletaan hommiin!

Ota yhteyttä