Etusivu

Yritysjärjestely toi leveämmät hartiat, mutta säilytti vapauden: ”Rotio löysi meille juuri oikean kumppanin”

Veli-Matti Ollikainen
25.06.2024 Asiakastarinat Yritysjärjestelyt Yrityskauppa

Teemu Topparin perustama TT-Teknologia Oy on kaivos-, metalli- ja paperiteollisuutta palveleva alihankintayritys. 15-vuotiaan yrityksen toimintaan saatiin alkuvuodesta 2024 leveämmät hartiat, kun yritysjärjestelyn kautta omistajaksi tuli Kotera Group Oy.

Teemu jatkaa TT-Teknologian toimitusjohtajana ja omistajana Kotera Groupin osakeomistuksen kautta. Kokenut yrittäjä saa arjessa edelleen johtaa hommia entiseen malliin. Se on nuoresta asti yrittäjyyteen kasvaneelle miehelle tärkeää.

”Työt jatkuvat samana, vähän isompana vain. Arkitoimintaamme ei järjestely ole vaikuttanut, ja se on hyvä juttu. Olisi haastavaa, jos yhtäkkiä tultaisiin sanelemaan, miten toimia. Oma vapaus toimia, kantaa päätöksistä vastuu, on minulle tärkeää. Rotio löysi meille juuri oikean kumppanin.”

Yritysjärjestelyn myötä alansa kärkiyrityksiin kuuluva TT-Teknologia saa rinnalleen Kotera Groupiin kuuluvia yrityksiä. Isompana yhtiönä monet yritystoiminnan pullonkaulat poistuvat. Yhdessä pystytään jatkossa muun muassa tarjoamaan tilaajille isompia kokonaisuuksia.

”Tarjouksia voimme tehdä kilpailukykyisesti yhdistynein voimin. Rahoitusneuvotteluissa pankin kanssa meille järjestyy nyt myös helpommin isommat vakuudet ja rahoitukset projekteille.”

Teemu Toppari myöntää, että henkisestikin helpottaa olla osana isompaa yhtiötä.

”Jossain vaiheessa omat hartiat alkoivat olemaan tiukilla kaiken kanssa. Nyt näköpiirissä on enemmän tukea ja kaupan mukanaan tuomia synergioita. Vastuuta on mukava päästä jakamaan.”

Rotio auttoi dokumenttien ja keskusteluiden kanssa

Yritysjärjestelyyn lähdettäessä vastaan tuli dokumentaation kasaaminen. TT-Teknologia oli kasvanut vuosien varrella, mutta yrityksen johto säilynyt parin hengen harteilla. Siinä oli Teemun mielestä niin hyviä kuin huonojakin puolia.

”Pienellä johtoportaalla yhdessä kun painettiin hommia, hirveän vähän oli tarvetta raportoida mihinkään. Päätöksenteko oli nopeaa ja ratkaisut saatiin aikaan hetkessä. Toisaalta sitten asioiden sisäiseen dokumentointiin ei ollut niin suurta tarvetta.”

Kauppojen valmisteluun liittyvässä due diligence -prosessissa Rotion tiimi Veli-Matti Ollikaisen johdolla löysi keinot kaivaa tarvittavat tiedot esiin oikealla tarkkuudella.

”Siinä kohden helpotti huomattavasti. Se oli aikaa vievä prosessi, joka ei kuitenkaan minua rasittanut, kaikki hoitui hienosti.”

Yrityskaupassa kokenutta yrittäjää jännitti myös keskustelut ostajatahon kanssa: miten osaisi tuoda oikealla tavalla sekä yrityksen että oman osaamisensa ja kokemuksensa esiin.

”En ole mikään small talk -mies. Sain mahtavan taustatuen Veli-Matilta. Hän tiesi, miten tuodaan faktat esiin ja otti roolia keskusteluissa. Minun tarvitsi osata vain kertoa yrityksen tarina ja se, millainen persoona olen. Ja persoonaa ostaja lopulta sitten etsikin, joten kaikki natsasi lopulta hyvin.”

”Tuskin yksikään yrittäjä on samanlainen”

Topparin mukaan yrittäjän yöunien kannalta tärkeintä on ollut löytää luotettavat kumppanit niin kirjanpitoon kuin laki- ja veroasioihinkin. Rotio on auttanut Topparin yritystä vuodesta 2018 saakka.

Rotion kanssa toimimisessa on Topparin mukaan parasta suora puhe ja avoimuus, jolla asioita hoidetaan.

”Se on heidän taitonsa, esittää asiat selkeästi. Varmasti ovat nähneet niin monta erilaista yrittäjää, että tietävät miten asioista puhua. Tuskin yksikään yrittäjä on samanlainen, vaatii pelisilmää ja kokemusta puhua jokaisen kanssa niin, että asiat tulevat ymmärretyksi. Veli-Matille olen oppinut juttelemaan niin kuin kaverille, välillä myös varsinaisten asioiden ympäriltä. Siitä haluan kiittää.”

Rotioon Toppari aikoo jatkossakin olla yhteydessä, jos tarvitsee tukea esimerkiksi verotuksessa tai lakiasioissa.

”Ja jos tuttavapiiristä joku kysyy, suosittelen heitä lämpimästi.”

 

Etsitkö sinäkin kokonaisvaltaista kumppania yrityksellesi? Ota yhteyttä ja aletaan hommiin!

Ota yhteyttä